Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Ο ΟΕΜ έχασε έναν καλό φίλο - Παναγιώτη καλό ταξίδι...

Ένας καλός φίλος, ένας εξαίρετος άνθρωπος, ένας υπέροχος οικογενειάρχης, ένας πολύτιμος επιστήμων, ο Παναγιώτης Κουτσοπίνης, δεν είναι πια μαζί μας.

Μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, ο Παναγιώτης «έφυγε» το πρωί της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018, σε ηλικία 65 ετών. Ο ίδιος έλεγε "το παλεύουμε το θεριό" και το πάλεψε σκληρά και με δύναμη, δεν του παραδόθηκε, όπως δεν παραδόθηκε σε κανέναν στη ζωή του.

Λάτρης των μαλινουά, μπήκε πριν από μερικά χρόνια στην παρέα μας, αλλά οι επαγγελματικές του υποχρεώσεις καθώς και η αναχώρησή του για τη Σουηδία δεν του επέτρεψαν να ασχοληθεί περισσότερο. Όσοι όμως είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, καταλάβαιναν από την πρώτη στιγμή το εξαίρετο του χαρακτήρα του και τη σπουδαία προσωπικότητα που είχαν απέναντί τους. 

Παναγιώτη καλό ταξίδι...

Αντιγράφοντας από το http://www.lamiareport.gr
Εξαιρετικός επιστήμονας, χειρουργός, γυναικολόγος και μαιευτήρας, απόφοιτος αρχικά της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Lund Σουηδίας και στη συνέχεια της Ιατρικής, στις αναγνωρισμένες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας Ιατρικές Σχολές των Πανεπιστημίων της Uppsala & του Lund Σουηδίας, παρέμεινε στη Λαμία και μετά την παραίτησή του από Διοικητής, ανοίγοντας ιατρείο στο κέντρο της πόλης εφαρμόζοντας την Σκανδιναβική ολιστική προσέγγιση για την υγεία της γυναίκας. Συγχρόνως επιστρέφει στη Σουηδία και στο Λουντ, όπου αναλαμβάνει θέση Αρχιάτρου στο Νοσοκομείο (ήταν μέλος της Εταιρείας Αρχιάτρων Σουηδίας), μοιράζοντας έτσι το χρόνο του σε Ελλάδα και Σκανδιναβία.
Η κοινωνία της Λαμίας και της Φθιώτιδας τον γνώρισε από τη θητεία του ως Διοικητή στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας - Άμφισσας - Καρπενησίου, την περίοδο που υπήρχε στη διακυβέρνηση της χώρας και η ΔΗΜΑΡ, κομμάτι της οποίας αποτέλεσε όσο ήταν επικεφαλής ο καλός του φίλος Φώτης Κουβέλης.
*Η κηδεία του θα γίνει την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στις 12:30' το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας. Αντί στεφάνων, η οικογένεια επιθυμεί να δοθούν χρήματα υπέρ του Ορφανοτροφείου Θηλέων και του Μουσικού Σχολείου Λαμίας.